Gisselfeld 2008

Team Vespa med på Gisselfeld Motorshow 2008!!

I 2007 på Gavnø Autojumble blev forslaget om, at Team Vespa skulle deltage på Gisselfeld Motorshow 2008, første gang fremsat, det var Martin Sørensen, der foreslog, at vi skulle prøve Gisselfeld i stedet for Gavnø i det kommende år. Ved 2008 Turkalenderens tilrettelæggelse i begyndelsen af året, blev det efterfølgende besluttet, at vi skulle prøve Gisselfeld Motorshow søndag den 1. juni, vi kunne jo altid vende tilbage til Gavnø igen næste år, hvis det skulle vise sig, at Gavnø Autojumble er et bedre arrangement for vor Vespa Klub.

Som tiden gik, blev det også tid for tilmeldingen til ”Showet”, og Ove påtog sig at være ”forbindelses officer” for den side af sagen, og kunne notere sig, at der var hele 9 medlemmer, der ville deltage i dette, for Team Vespa, nye arrangement, ganske flot.

Vi fik de relevante deltager oplysninger tilsendt fra Gisselfeld Kloster, dette navn kunne måske antyde, at vi fik vor information tilsendt fra Priorinden på klosteret, og at vi muligvis skulle anvises ”plads i klosteret”, men forklaringen er den, at Gisselfeld Kloster er det navn Godset stadig kalder sig.

Team Vespa blev tildelt en Stadeplads ”under Tunnelen”, og vi fik ligeledes tilsendt reglement for udstillerne, så vi var vel forberedte til ”En søndag på Gisselfeld”.

Start fra Toftegårds Plads.

Det var én af de lidt længere ture, og vores ”udstilling på Motorshowet” skulle være på plads senest 09.45, så der blev aftalt et mødetidspunkt på Toftegårds Plads klokken 07.00, og opsamling på Køge Torv klokken 08.00. Vi var fem tilmeldte Team Vespa medlemmer, der havde klaret, at komme tidligt op denne søndag morgen, og var på Toftegårds Plads lidt i syv, de morgenfriske var Hans, Finn, Kenneth, Freddy og Ove. Barometeret stod på smukt, det viste sig at svare til de faktiske forhold, så hvad kunne vi forlange mere.

Opsamlingssted Køge Torv.

Vi tog den ”Gamle Køge Landevej” til opsamlingsstedet på Køge Torv, og var der i god tid lidt før klokken otte, her varede det ikke længe før Jan rullede ind på Torvet, og vi fortsatte nu sydpå ad Vordingborgvej og videre ud af landevej nr. 151, hvor vi i "Dalby"-krydset, lidt tilfældigt mødte Lars Nielsen, der også var blandt de tilmeldte deltagere til Motorshowet, men som dog først skulle et smut omkring Martin Sørensen i Haslev. Det blev kort overvejet om alle skulle følge med Lars ud til Martin, men deltagerne nordfra valgte at tage Marguerit ruten over Bregentved til Gisselfeld, så vi ville være fremme i god tid ved Godset.

Ankomst og etablering af ”Stand Team Vespa” på Gisselfeld.

Team Vespa’s ”stadeplads” blev hurtigt fundet ”under tunnelen”, som det blev angivet i informations brevet, egentlig en lidt kryptisk formulering, var det virkeligt meningen, at vi skulle udstille vore Vespaer i delvis mørke, havde vi før ankomsten til Gisselfeld gisnet om? Det viste sig heldigvis, at vi skulle placere os på en udstillingsplads ved siden af tunnelen, så vi var helt ude i det fri.

Efter kort tid ”landede” også Martin og Lars på vores udstillings plads, Martin med hele to Vespaer, PX’eren med sidevogn med sønnike Jakob som sidevognspassagerer iført Hanekam styrthjelm, jo, Jakob går virkelig op i det med Vespaer. Den anden Vespa som Martin havde med, var Malene´s, en cremefarvet helt nyrestaureret GL’er, som han havde fået sin gode kammerat Ole Petersen til at køre ud på Gisselfeld.

Ikke Solgryn, men masser af rundstykker.

Dagen på Gisselfeld startede med et solidt morgenmåltid, det var Martin, der havde sørget for rigeligt med både den ene og den anden slags rundstykker med tilbehør, og der blev taget godt fra, den friske luft giver god appetit.

Rundt på udstillingen og klar til at modtage besøg, Team Vespa var "overalt”.

Herefter var der almindelig rundgang, besigtigelse og vurdering af de mange flotte og spændende køretøjer på Motorshowet. Team Vespa deltagerne gik på ”opdagelse” sådan lidt på skift, så der hele tiden var nogen til stede på Vespa standen til at ”servicere” de udstillingsgæster, der fandt ind på vor del af udstillingen. Trods afstanden fra vores stand til resten af Motorshowet, kom der en hel del udstillingsgæster på besøg i dagens løb.

Team Vespa delte udstillings området, ”Ved Tunnelen”, med mange andre tohjulede, af ældre eller yngre årgange, og der kom godt gang i snakken med de mange andre stolte ejere af veteran og klassiske køretøjer, og vi fik gode forklaringer og demonstration af de finurlige enkeltheder og indretninger, der indgår i konstruktionen på de gamle køretøjer.

Har vi ikke en pavillon?

Det blev bagende varmt op ad dagen på Team Vespa Standen, og nogen af deltagerne ytrede ønske om at få rejst en pavillon, og på forunderlig vis havde Martin også medbragt en sådan i sidevognen, hvad der dog kan rummes i en Vespa Sidevogn. Pavillonen blev rejst, og nu kunne turdeltagerne behageligt nyde frokosten i skyggen, det var en ren lise, for solen var noget voldsom midt på dagen, efter nogen af deltagernes mening.

Lidt senere kom Malene på besøg, medbringende en dejlig hjemmebagt chokoladekage til deling blandt Vespisterne, et yderst positivt initiativ fra Malenes side, og deltagerne var meget begejstrede for dette kulinariske indslag til den søde tand.

Vejside assistance.

Formand Hans havde problemer med sin bagbremse, pedalen gik næsten helt i bund, og Ove prøvede at få strammet bremsekablet en smule, det lykkedes ikke alt for godt under de lidt vanskelige værkstedsfaciliteter på græskanten, men Hans er en tolerant formand, han var tilfreds med lidt, og han klarede da også hjemturen uden problemer.

Alting har en ende, også en god dag på Gisselfeld Motorshow.

Omkring klokken 17.00 lukkede udstillingen, og det var tid at vende næsen hjemad. Et farvel og tak for i dag Iskage Stop” blev dog gjort på hjemvejen ved Mosegrillen, lige ved Mosede Havn, før vi drog hver til sit.

Udstillingsdagen var en succes for Team Vespa, og måske bliver der også deltagelse af Team Vespa på det kommende Gisselfeld Motorshow 14. juni 2009. Stor tak til Malene og Martin for diverse kulinariske og praktiske serviceydelser, som de gennem dagen ”diskede op med”. Deltagerne på Team Vespa standen på Gisselfeld var Lars Nielsen, Malene og Martin og Junior Vespist Jakob, Ole Petersen, Freddy, Kenneth, Finn, Jan, Hans og Ove.                                                                                                                                                                                                                                       Ref. Freddy/Ove.                                                                                                        

 Klik på billederne herunder, hvis du vil se forstørrede versioner.

Toftegårds Plads 06.45.JPG (107484 byte) Opsamling Køge Torv.JPG (141246 byte) Formanden styrer morgenmaden..JPG (51610 byte)
 Toftegårds Plads 06.45 Opsamling Køge Torv Formanden styrer morgenmaden
     
Motorshow på Gisselfeldt Kloster.JPG (73051 byte) P1000176.JPG (62895 byte) Jakob inspicerer Standen.JPG (134591 byte)
Motorshow Gisselfeld Kloster GPS vejen studeres Jacob inspicerer standen
Jaguar klubben er godt med..JPG (71302 byte) Lånte grønne fjer..JPG (51794 byte) Så går turen hjemad igen..JPG (92843 byte)
Jaguar Klubben er godt med Lånte grønne fjer
Bagbremsen strammes lidt..JPG (79752 byte) 051Mosede Havn.jpg (75548 byte)
Bagbremsen strammes lidt Mosede Havn
home