Team Vespa Øst "Headhunted"
 af Nordisk Film.

Til "Headhunter" filmoptagelserne i det indre København.

I begyndelsen af december 2008 fik formand Hans P. Sindberg en henvendelse fra Peer Tanggaard, Vespa Klub Danmark, den gik på at finde tre Team Vespa medlemmer, der ville stille op som statister ved en del af filmoptagelserne til den kommende "Headhunter" film i det indre København med deres Vespa, nærmere betegnet i Store Kongensgade ved Marmorkirken den 8. Januar. Hans fik mailet budskabet videre til potentielle statist emner, og efter nogen tid havde tre Team Vespa medlemmer meldt sig, og var godkendt af Statist koordinator Anita til denne lidt specielle opgave. De tre "film musketerer" var Hans, Jan og Ove.

Hvordan mon vejret bliver på en vinterdag i januar, desideret uden for køresæsonen, det blev der naturligvis spekuleret over, og termotøjet blev fundet frem, så de værste "kuldegysninger" kunne holdes på afstand, og alle deltagerne havde yderligere sat biltransport på, for en del af, eller hele strækningen ind til filmoptagelserne i Store Kongensgade, så vi ikke ville møde op som fuldstændig "dybfrosne statister" .

En kølig dag, men med thermotøj gik det fint

På dagen, den 8. Januar, blev vejret dog nogenlunde tåleligt, godt nok med adskillige graders frost tidligt på dagen, og hen mod middag kun op i nærheden af frysepunktet, men termotøjet virkede fint og holdt filmdeltagerne frostfrie i den kølige "morgen-og formiddagsluft". Mødetidspunktet var sat til klokken 9, og mødested var Hindegade ved Filmbussen. Hindegade er en lille sidegade til Store Kongensgade tæt ved stedet, hvor optagelserne skulle finde sted, alle Vespa Statister var på plads i god tid, og ved 9-tiden kom Statist koordinator Anita over til "Team Vespa afdelingen", der havde slået sig ned på fortovet overfor Filmbussen i Hindegade, vi blev budt velkommen og fik en kort instruktion i hvor og hvordan vi skulle agere med vore Vespaer, når Lars Mikkelsen fra en port overfor Marmorkirken trådte ud på fortovet .

Hans sørgede for transport til Hindegade for GS'eren og SS'eren.jpg (141127 byte) Hans og Jan i Hindegade.jpg (31589 byte)
Hans sørgede for trailertransport for to Vespa'er Hans og Jan ved mødestedet i hindegade
Rumle Hammerich.JPG (139957 byte) Hans gør klar til aktion.jpg (120411 byte)
Instruktør Rumle Hammerich med briller og hue og en del af det store hold. Hans gør klar til ACTION!

Vi fik Vespaerne startet og kørte os i stilling på Store Kongensgade, så vi kunne være klar til aktion i det rette øjelblik. Opgaven gik ud på, samtidigt med, at vi "racede" hen ad gaden, og dannede baggrund for Lars Mikkelsen scenen, så skulle vi også levere et vist og passende højt "Vespascooter-lydniveau", og derfor blev der kørt i første gear for næsten fuld gas, når der var givet klar tegn til at køre. Ove havde endda givet så meget håndtag ved en af de mange optagelser, at forhjulet lettede betragteligt fra asfalten, men det bliver nok ikke en del af filmen, når den vises engang til efteråret. (For udenforstående, ikke Vespa kyndige, kunne den flyvende start måske give anledning til en vis overraskelse over styrken af Vespaens Heste). Hans havde stadig problemer med sin kobling, men med særlig startteknik lykkedes det ham at holde forhjulet på asfalten, når vi startede for "fuld gas". Efter en 15-20 optagelser blev der "dømt" pause, og Vespaerne og vi kunne hvile ud et øjeblik, før vi skulle i aktion igen ved de sidste optagelser, sådan gik det desværre ikke helt, skulle det efterfølgende vise sig. Men i pausen fik vi en snak med bl.a. Lars Mikkelsen, der var meget interesseret i vore Vespaer, og Jan fik taget et foto af Lars og sig selv som en slags erindring og souvenir fra begivenheden.

En betjent kom forbi, og så var det slut med optagelser for den dag.

Efter en rum tid måtte statist koordinator Anita meddele os, at der ikke kunne blive flere optagelser den dag, trods Nordisk Films på forhånd indhentede tilladelser til filmoptagelserne i Store Kongensgade, mødte en repræsentant for Ordensmagten op, og standsede optagelserne grundet en mindre overskridelse af den periode, der var indhentet tilladelse til at optage film på denne ret stærkt befærdede færdselsåre, "Surt Show", nu var vi lige så godt i gang. Anita spurgte os venligt, om vi kunne, og var villige til at stille op endnu engang på en senere dato til de sidste filmoptagelser, og det accepterede vi, vi havde jo haft en rigtig god dag i "rampelyset" den 8. Januar.

Så går det løs!.jpg (140590 byte) DSCN1190.jpg (79316 byte)
"Værsgo' scootere, kør!" Klar til "sidste etape"
Kamera.JPG (266164 byte)

Sådan ser et "rigtigt" kamera ud. Som det ses bliver filmen optaget på rigtig film, men der er også monteret et lille videokamera og en monitor, som operatøren bruger som søger. Under optagelse "hænger" hele dette stativ med balancevægte på en fjederbelastet arm, som igen er monteret på et stativ på kroppen.

Kameraet hænger således højt over operatørens hoved i fuldstændig balance. Det var interessant for en teknik-interesseret!

"Sidste ombæring" blev hen ad vejen fastsat til fredag den 23. Januar klokken 09:15, og netop på denne dag viste vejrguderne fra morgenstunden deres barske side med blæst og tøsne, ikke alt for muntert, men da vi "landede" i Hindegade med Vespaerne, var det heldigvis ændret sig til tørvejr. Vi blev hurtigt kontaktet af statistkoordinatoren, og fik besked på straks at køre i position til optagelserne ud for Marmorkirken i Store Kongensgade, vi var nu "Erfarne Vespa Statistkørere" og måske var det derfor, at vi kun nåede at "køre baggrund" henad St. Kongensgade nogle få gange , ovenikøbet med mere behersket hastighed og støjniveau end i den første seance, før der blev sagt "Tak for hjælpen, vi er færdige med optagelserne", lidt pludseligt, nu var vi jo lige kommet i gang igen, men sådan blev det. Og alt i alt må vi sige, at det var rigtig morsomt at være med i optagelsen af en biograffilm og opleve intensiteten, når kameraet ruller og det store antal filmfolk og skuespillere og statister agerer "på scenen". Samtidig må vi igen konstatere: Det er ikke småting, hvad en Klassisk Vespa kan bruges til, og hvilke oplevelser den kan give sin ejer. 
                                                                                                                                         Ref: Ove