Silkeborgtræffet 2009

Julsøgaarden Gl. Laven.JPG (157187 byte)

I weekenden fra den 12. – 14. juni havde Vespa Klub Silkeborg arrangeret det store årlige Vespa Træf, i år på Julsøgaarden i Gammel Laven i det jyske Søhøjland. Blandt Team Vespa’s medlemmer var der pæn interesse for at afprøve denne hyggelige Vespa begivenhed, 6 Vespaer med 8 vespister tilmeldte sig, det var Lene og Hans, Malene og Martin, Martin Bertram, Kenneth, Vivi og Ove. Mødesteder, overnatning i det jyske og rute til Træffet blev aftalt. Eneste uafklarede spørgsmål var vejret i de tre dage, hvor Træffet skulle finde sted, desværre skulle det på udturen vise sig, at blive noget af en vild og våd affære.

Fredag den 12. Juni, hvor vi skulle køre til Låsby/Gl. Laven, var det med noget blandede følelser, vi begav os på vej mod Kalundborg fra de forskellige hjørner af Sjælland i "til tider stormende kuling og kraftig regn", men man er vel Vespa kører, og lader sig ikke gå på af en smule ekstremt vejrlig. Der var ganske vist nogen vanskelighed med at holde "kursen" i den stride blæst, men vi nåede da alle Kalundborg- Aarhus kl. 15:00 i rimelig god tid, de fleste af os noget gennemblødte, på trods af at vi var iført diverse vandtætte klædningsstykker, vandtæthed er åbenbart et spørgsmål, der kan gradbøjes en del. Det bliver helt sikkert en tur vi vil erindre som noget af en vejrmæssig prøvelse.

Halvdelen af Team Vespa deltagerne havde besluttet sig for overnatning på Låsby Kro, og halvdelen for at ligge i telt på Træfpladsen ved Julsøgaarden, teltliggerne fik dog efter egne udsagn nogenlunde tørvejr til at få rejst teltet, og i betragtning af den voldsomme regn, vi havde kørt i hele dagen, må det vel siges at være noget af et mirakel. Men på et eller andet tidspunkt, må det have regnet en del på Julsøgaarden, idet Annie havde slået teltet op indendøre. Vespister er jo innovative. Og den hyggelige Stemning og Samværet indendøre på Julsøgaarden var heldigvis helt i top.

25 Vespaer (1).JPG (188471 byte) 25 Vespaer (2).JPG (197541 byte)
25 Vespaer og 40 Vespister samledes ved Julsøgaarden

Lørdag den 13. juni var den dag, hvor de fleste af Træffets aktiviteter blev sat i værk. Og som en meget velkommen forandring, var vejret nu skiftet til strålende sol, og kun "lidt" vind, sammenlignet med dagen før, rigtigt magsvejr. Deltagerne fra de forskellige klubber blev i løbet af formiddagen samlet på Julsøgaarden, og efter indskrivning kunne Formanden for Silkeborg Vespa Klub, Jørgen Jørgensen, byde Vekommen til alle træfdeltagerne.

Vespa skilter viser vej.JPG (242765 byte) Annie's telt.JPG (55717 byte) Formanden byder velkommen.JPG (106822 byte)
Vespa skiltet viser vej. Annie’s telt. Formanden byder velkommen.
Martin m. sidevogn og Pav.JPG (213486 byte) Formand Hans på besøg hos Kenneth.JPG (282276 byte)
Martin med sidevogn og Pav. Formand Hans på visit ved Kenneth.
Vivi kiggede ind hos Manfred Meyer.JPG (238265 byte) Der blev Vespasnakket.JPG (207760 byte)
Vivi kiggede ind hos Manfred. Der blev "Vespasnakket" en del.
Manfred's GL'er med Veteranen vimpel.JPG (126784 byte)
Manfred’s GL’er med Veteranen Klub vimpel. Vindskærm og Rævehale.
Small Body.JPG (94408 byte) En ordentlig hveps.JPG (76202 byte) Martin's PX80.JPG (142717 byte)
Small Body. En ordentlig hveps. Martin’s PX80
Pølser m. brød.JPG (142119 byte) Afgang til køretur.JPG (240138 byte)
Pølser og brød grilles. Klokken 13:30 afgang til køretur.
Flot køretur (1).JPG (150379 byte) Flot køretur (2).JPG (130854 byte)
Flot køretur i Søhøjlandet.

Vi fik hilst på de fleste af Træffets deltagere og fik studeret og vurderet de mange scootere. Dagen igennem blev der heldigvis også tid til en masse Vespasnak. Ved frokosttid blev der sat gang i grillen, og vi kunne nu grille de pølser med brød, som vi hver især havde indkøbt i det lille udsalg ved "køkkenlugen", en rigtig fin ide at hver enkelt selv kunne grille "til eget forbrug", og ovenikøbet til meget rimelige priser. I øvrigt fik vi information om, at vi skulle være klar til eftermiddagens køretur præcis klokken 13:30, da Silkeborg klubben havde aftalt "en aktivitet" på et bestemt tidspunkt undervejs på køreturen, det gav nogen spænding om, hvad det mon var, Jørgen Jørgensen og co. havde fundet på. På "slaget" 13:30 startede vi på køreturen rundt i omegnen af Gl. Laven med Silkeborgs formand som turleder. Vi blev først guidet lidt mod nord og pludselig kunne vi se på vejskiltene, at vi var på vej til Jyllandsringen, det gav med det samme associationer om et kommende "Vespa race", men det kunne vel ikke være sandt. Jo det var netop det, der var planlagt, (godt nok med reduceret hastighed). Ved ankomsten til Jyllandsringen blev vi guidet forbi alle parkeringspladserne og op til tilskuerområdet, hvor vi blev mødt af en køreinstruktør fra "Ringen", han prøvede at kommunikere retningslinierne, for vores kørsel på "Banen", videre til alle os Vespa kørere, det lykkedes kun i begrænset omfang, men for dem der kunne høre budskabet, forlød det, at vi kun måtte køre to omgange på banen, og ikke måtte støje for meget, altså begrænset "gashåndtag" og højt gear. Så blev der givet klar tegn til at køre "ind på Ringen", og det var lidt af en oplevelse pludselig at være aktiv kører på et "Rigtigt RacingTrack", vi gjorde holdt ved startstregen, som det sig hør og bør, før løbet bliver givet frit, men endelig blev vi sluppet løs, og det gik nok ikke helt for lave omdrejninger og højt gear hele vejen rundt, men vi fik en fantastisk oplevelse på de to omgange, nogen stykker fik hele tre omgange på Jyllandsringen, før vi måtte fortrække på en lidt hastig facon, idet køre- instruktøren ikke var helt tilfreds med det lydniveau, vi kunne holde Vespaerne nede på, medens vi "racede" de to-tre omgange, han nærmede sig til sidst "det røde område", men vi syntes bare, vi havde haft det rigtig skægt på banen, og kan kun sige Silkeborg Vespa Klub mange tak for den gode oplevelse.

Ankomst til Jyllandsringen.JPG (191980 byte) Køreinstruktøren giver instrukser.JPG (130287 byte)
Ankomst til Jyllandsringen.  Køreinstruktøren giver instrukser.
Hvem er Pole position.JPG (122272 byte) Vi lægger an til S-svinget.JPG (139822 byte)
Hvem er i "Pole position"?  Vi lægger an til S-svinget.
Stop ved Vrads Station.JPG (175828 byte) Is på Stationen.JPG (83291 byte)
Stop ved Vrads station med "Trianglen" på sporet.  En dejlig is på stationen.

Turen gik nu videre ad gode snoede Vespa veje og et smut igennem Silkeborg, derefter igen gennem nogen af de flotte landskaber og småbyer i Søhøjlandet til Vrads Station, hvor "Triangel-Ekspressen" holdt klar til afgang, den skulle vi nu ikke med. Men der blev tid til en is og tid til at kigge på tog og den gamle station. Vi fik også oplevet veterantoget rulle ud ad skinnerne mod Bryrup, med det gamle danske Triangel-mærke på køleren, et flot syn. Vi måtte videre, og vor turleder, Jørgen, førte os gennem varierede "Bjerglandskaber" med mange vide udsigter, og tilbage til Julsøgaarden. Her kunne nogle af Team Vespa deltagerene lige nå en tur til Himmelbjerget, før aftenes grillmiddag, og vi kan oplyse, at udsigten fra toppen af Bjerget var "ren postkort" på denne solskinsdag.

Grillmiddag.JPG (140865 byte) Amerikansk Lotteri.JPG (173788 byte)
Der grilles på livet løs til Grillmiddagen. Koncentration om det Amerikanske lotteri

Grillerne blev igen "fyret op", og nu kunne vi igen, hver især grille det kød vi fik udleveret ved "køkkenlugen", modellen med at hver "laver mad" til sig selv, fungerede rigtig godt, i det hele taget var der stor tilfredshed med aftenens menu. Vi havde god tid til at nyde "galla"-middagen, men tilsidst måtte vi dog gå videre til næste punkt på "Træf-ordenen", Det Amerikanske Lotteri. Vi havde på forhånd iagttaget den store mængde gevinster, der var placeret på "gavebordet". Jørgen Jørgensen satte spillet i gang, og der blev handlet lodder til den store guldmedalje. Udtrækningen tog lidt tid, men mange fik del i gevinsterne, jeg tror næsten alle Vespister fik en gevinst med hjem, nogle endda op til flere.

Endelig havde to af Silkeborg klubbens medlemmer, i løbet af lørdagen, fundet frem til Træffets mest originale Vespa, det blev Manfred Meyers meget fine Tysk producerede GL’ er, en Messerschmidt/Augsburg Vespa, en anden bedømmelses kategori var Træffets flotteste Vespa, og her blev det Johnny’s meget flotte Gran Sport med PX200 motor valget faldt på. Begge fik et par meget fine solbriller i præmie. Dagens aktiviteter var nu ved at være slut og resten af aftenen var der hyggeligt samvær.

Træffet er slut.JPG (143316 byte) Rasteplads Aarhus Havn.JPG (139538 byte)
Træffet er slut og der pakkes sammen. Team Vespa Rasteplads Aarhus Havn.

Søndag og sidste Træfdag stod i hjemturens tegn for Træffets deltagere og ved godt 11 tiden var der sagt farvel og tak for denne gang. Team Vespa’s træfdeltagere siger også mange tak til Vespa Klub Silkeborg for et super godt træf, med fin afvikling af aktiviteterne og god stemning hele vejen igennem.

For Team Vespa’s deltagere forløb turen tilbage til hjemadresserne på Sjælland helt perfekt, teknikken fungerede og Vespaerne slappede af med vinden i ryggen næsten hele vejen hjem.                    Ref. Ove.