Bil/scooter-ferie i England

Jeres webmaster har denne sommer 2013 været på bilferie i England. Med i bilen var selvfølgelig min gamle trofaste P150X, som nu har rundet 92.000Km.


Berlingo med scooter, to kufferter med en masse tøj som der ikke blev brug for.

Turen gik først til Amsterdam, derefter til Hoek hvorfra man kan sejle til den engelske kystby Harwich. Formaliteterne ved havnen i Holland oversteg hvad jeg nogensinde har oplevet indenfor EU. Vores pas blev undersøgt flere gange meget grundigt!

Cykler og atter cykler - og så er Amsterdam den by hvor jeg har set flest Vespa scootere, ofte kørt at unge piger med langt flagrende hår.

Fra Harwich kørte vi nordpå ad små veje til Cambridge. Ved den allerførste rundkørsel jeg skulle passere var koncentrationen helt i top: kørte jeg nu den rigtige vej rundt? Nå, det gik og ved de næste hundredevis af rundkørsler havde jeg ingen problemer. Fra Cambridge kørte vi igen sydpå til London hvor jeg havde bestilt hotel i to nætter indenfor "betalingsringen" - sådan en har de nemlig derovre. Den er gratis efter kl. 18 men ellers skal man i forvejen registrere sit køretøj og betale 9 pund pr. dag. Kameraer affotograferer alle bilers nummerplader for at se hvem der har betalt, men motorcykler kører gratis. Næste dag var det så meningen at vi skulle køre rundt i byen på Vespa'en, hvilket vi også gjorde. Heldigvis havde jeg hjemmefra undersøgt parkeringsreglerne for motorcykler. De er meget enkle: man kan stort set ikke parkere noget sted i byens centrum! Det med fortovet som vi benytter herhjemme er absolut ikke tilladt derovre. De meget få MC pladser der findes er så små at der dårligt nok kan stå en knallert - og så skal man alligevel betale med mobiltelefon.

Big Ben


Passerer Tower Bridge mens jeg tager billedet under kørslen. 


Mig på min trofaste P150 i Hyde Park, London.

Nå, jeg fandt dog et enkelt smuthul, nemlig i Hyde Park ved søen, der måtte man holde gratis, puha. Temperaturen var over 30 grader og dertil fuldstændigt vindstille - ikke det man normalt forbinder med vejret i London.

Fra Londons ekstreme trafik (værre end i Rom) gik turen 400Km vestpå til Cornwall. Her var fred og idyl, men også meget smalle veje med høje hække på begge sider. Vi besøgte den lille fiskerby Port Isaac (kendt fra en TV-serie som Portwenn) men boede på et lille nuttet hotel i nabobyen TIntagel. Fra himmelsengen på værelset på første sal kunne man sidde og se solnedgangen over atlanterhavet, den perfekte modpol til London!

Atlantic View Hotel på Cornwalls nordkyst.

Atlanterhavskysten

Modlysbillede fra klippekysten.

Aftentur på små landlige veje.

Solnedgang som set fra hotelværelset.

En typisk vej i Cornwall - man sidder og håber inderligt, at der ikke kommer nogen modkørende om hjørnet!

Vespa på havnen i fiskerbyen Port Isaac. Allevegne står skilte med parkering forbudt under trusler om støre bøder. Vi vovede dog alligevel at holde her.

Hjemturen gik over Plymouth og Brighton til Dover hvor vi igen skulle igennem en skærsild af kontrol for at måtte forlade landet. Det var ud med bagagen og igennem røntgen-check ligesom i lufthavnene. Jeg ved ikke hvad britterne er bange for.

Vel ankommet til Frankrig kørte vi igennem havnebyen Dunkerque og videre til en lille smuk by ved navn Valenciennes. Temperaturen var steget til 38 grader så vi kørte hjem derfra med fuld aircondition på Berlingoen.

Jan Haugsted                                                    


Home