haslev_1.jpg (290066 byte)

Vespatræf Haslev 2011
17. – 19. juni 2011
på FDF Center Sjælland, Freerslev ved Haslev

Medens sommeren 2011 endnu var noget, der lå meget langt væk, dumpede Vespa Journalen med turkalenderen for 2011 ind af brevsprækken. Det er altid dejligt at få post, som ikke er girokort eller reklamer, og Birthe løb straks turkalenderen igennem, mens jeg så efter mere teknisk orienterede emner i bladet.

Vi havde året før deltaget i veterantræffet på Gavnø, og Birthe så frem til, at vi igen skulle til Gavnø, men der var intet Gavnøarrangement. Til gengæld var der et arrangement på Gisselfeld, det meldte vi os så i stedet til, og havde en fantastisk dag, hvor Bjørn fra Gadstrup bl.a. underholdt på medbragt rejsegrammofon og gamle singleplader.

Der var desuden i turkalenderen også et Nationalt Vespatræf i Haslev. Det måtte vi prøve, og da vi bor relativt tæt ved Haslev, valgte vi ikke at lægge beslag på et værelse, men i stedet bruge vort telt. Da tiden for træffet nærmede sig fulgte vi derfor også af den grund vejrudsigten med særlig interesse – den endte som bekendt ikke særligt lovende. Det var derfor med en vis bekymring, at jeg fredag d. 17. juni om formiddagen startede fra Skovlunde mod Haslev. Birthe tog bilen, dels af hensyn til teltet, men også fordi Birthe havde tilbudt Ove, at vi godt ville "give en hånd med" ved træffet. Det havde straks resulteret i en mail fra Ove, hvor vi var sat på "køkkenholdet". Køkkenholdet skulle bl.a. hente morgenbrød kl. 6.30. Vor nervøsitet for det tidlige tidspunkt blev imidlertid gjort til skamme af Malene og Martin, som ikke alene klarede morgenbrødet, men også havde sørget for, at fremskaffe alle andre forsyninger incl. en stor grill, flagstænger m.v., så bilen kom slet ikke i brug i denne forbindelse. For ikke indviede bør jeg nok her fortælle, at Martin humper rundt på krykker, og med en ødelagt hånd, efter et slemt uheld. En stor tak til Malene og Martin (- og Martins svigerfar) for en fantastisk indsats før, under og efter træffet.

Tilbage til vejret, jeg ankom i tørvejr, men var næppe ankommet, før regnen stod ned i tove. Det varede heldigvis kun kort, og madforsyninger m.v. kunne bringes i hus, bannere sættes op, borde og stole arrangeres, og grillen varme op, alt i mens Vespafolket strømmede til fra alle kanter – over 30 Vespaér dukkede op.

Efter at Kenneth havde budt velkommen, og de sidste indkvarteringer var foretaget og den værste sult stillet i pølser, frikadeller og kartoffelsalat, tog det meste af selskabet på en tur rundt i Haslevs smukke omegn guidet af Malene og Martin. Turen forløb uden regn, og også efterfølgende kunne der hygges udendørs med øl og vin, ja nogen tyede endog til de små glas. Der blev talt flere sprog, vi havde jo besøg fra både Sverige og Tyskland og Jylland og Fyn.

haslev_2.jpg (457451 byte)
TVØ formand Kenneth Ring klar til at byde deltagerne velkommen.
haslev_3.jpg (301800 byte) haslev_4.jpg (134326 byte)
"Mod" Vespa helt fra Stockholm. Et skønt syn med de mange Vespaer
haslev_5.jpg (968779 byte)
Køkkenholdet i funktion med salg af diverse gode fastfood tilbud.
haslev_6.jpg (2036095 byte) haslev_7.jpg (1973998 byte)
Afslappet og hyggelig stemning i "Den gamle skolegård" på FDF center Sjælland.
haslev_8.jpg (243054 byte) haslev_9.jpg (347874 byte)
"Mønstring" i gården før aftenturen.

TVØ formand Kenneth byder velkommen og åbner træffet. Martin oversætter for tyske deltagere.

Lørdag morgen kunne vi vågne op til flot solskin, men desværre holdt det ikke hele dagen, og "den store tur", som først gik mod Næstved og siden mod Faxe, med Malene og Martin i førerbilen, begyndte i regn. Regnen holdt dog hurtigt op, og vi kunne nyde det flotte landskab i tørvejr. Da vi kom frem til det imponerende Faxe Kalkbrud kunne vi endog nyde kaffe og Malenes lækre hjemmebagte chokoladekage i fuld sol.

haslev_10.jpg (426433 byte)
Træfruten
haslev_11.jpg (267346 byte) haslev_12.jpg (549430 byte)
En fin Træfrute med masser af sving. Der blev fyldt godt op med Vespaer ved OK tanken i Faxe
haslev_13.jpg (165872 byte)
Det helt store Panorama vue over Faxe Kalkbrud
haslev_14.jpg (220983 byte) haslev_15.jpg (839650 byte)
Mange deltagere tog et kig udover Kalbruddet. Kaffepause ved Geomuseet i Faxe
haslev_16.jpg (302750 byte) haslev_17.jpg (262625 byte)
En "svensk" punktering, ingen problem, hurtigt klar igen. Gerd fra Lubeck fik motorstop, men fik, lidt forsinket, gang i GS'eren igen.

Der blev kun et par "tekniske stop" på turen, Mickey fra Stockholm punkterede på baghjulet, men det blev hurtigt klaret og Gerd fra Lübeck havde problemer med motoren på sin GS 150, men kom med lidt forsinkelse "hjem" til Haslev, Gerd fortalte senere, at der var kommet vand i tændspolen. Vi var til gengæld kun lige kommet tilbage til Haslev, og havde fornemmet den liflige duft af grillstegt gris, før regnen væltede ned.

haslev_18.jpg (146760 byte)
God afsætning af "Det lækre Svin".
haslev_19.jpg (194720 byte) haslev_20.jpg (188884 byte)
Den gamle "gymnastiksal" klar til at tage imod middagsgæsterne og præmiebordet linet op til det amerikanske lotteri.
haslev_21.jpg (124870 byte) haslev_22.jpg (122825 byte)
Stemningen var i top under Træfmiddagen og senere ved det amerikanske lotteri

Men hvad betyder regn, når vi kunne sætte os ind ved et veldækket bord i en tør gymnastiksal, og der, efter en introduktion af kokken, var den mest lækre mad. Hvis der endelig var noget, som kunne virke forstyrrende på mad oplevelsen, så var det måske udsigten til at vinde nogle af de flotte sponsorgaver, Birthe havde i hvert fald udset sig nogle fine ting– og vandt også en af de store gevinster: En skoletaske fra Haribo, som hun dog nok mente, var bedre placeret hos den lille sidevognsgæst fra Sverige, hvad den også var. Det blev en meget vellykket aften, som sluttede med et godt udkørt køkkenhold.

Søndag morgen var vejrmæssigt en gentagelse af lørdagen, flot sol fra morgenstunden og morgenbrød igen leveret af Malene og Martin. Finn viste igen sine evner som kok og sørgede for, at selskabet fik røræg og bacon– også dem der foretrak at sove længe. Men alt får som bekendt en ende, og selv om alle havde haft nogle fine dage, tror jeg nok også at hjælpetropperne var glade, da alt var pillet ned, stillet på plads m.v og Kenneth kunne takke for hjælpen, især rettet til Malene og Martin (og Martins svigerfar).

Med nænsom redigering af FHC og Ove, - Bent H. Christensen. TVØ.

Som menigt medlem, vil jeg benytte lejligheden til at sige en stor TAK til hele bestyrelsen, for den store indsats, der er ydet gennem mange måneder, for at få dette flotte arrangement på "skinner", og den vellykkede gennemførelse. FHC TVØ.